З метою виховання в учнів свідомого ставлення щодо ведення здорового способу життя та запобігання шкідливим звичкам у Гумниській ЗОШ І-ІІ ступенів було проведено Тиждень сприяння здоровому способу життя.
Класний керівник Шкільна Ірина Мар’янівна залучила п’ятикласників до бесіди «Бережіть здоров’я змолоду!» Учитель наголосила на залежності здоров’я людини від стану навколишнього середовища, генетики та способу життя, застерегла від шкідливих звичок, які легко набути, та важко позбутися.
Учитель основ здоров’я Короляк Лідія Андріївна організувала для п’ятикласників та учнів 7 класу тренінг «Їжа та здоров’я». Учитель наголосила на необхідності дотримуватися режиму дня, активно відпочивати. Під час бесіди діти обговорили правила здорового харчування, спробували дати відповідь на проблемне питання: «Що потрібно їсти, щоб харчування давало силу та здоров’я?» Відповідь шукали під час роботи над проектами у групах, визначаючи корисні та шкідливі продукти та аргументуючи свій вибір. Справжня дискусія розгорілася навколо питань щодо необхідності сніданку та часу вечері. Учитель дала школярам поради щодо споживання їжі, навела історичні факти про страви. Запрошена на урок фельдшер Кучерява Ольга Степанівна акцентувала на необхідності урізноманітнювати раціон продуктів харчування, вживати певну кількість рідини, обмежувати споживання солодощів, застерегла школярів щодо вживання чипсів, сухариків, газованих напоїв. Фельдшер розповіла про симптоми харчового отруєння та надання першої долікарської допомоги.
Опісля Кучерява Ольга Степанівна зустрілася з педагогами закладу освіти та надала практичні рекомендації щодо надання допомоги учням під час втрати свідомості, ударах та пошкодженні м’яких тканин, переломах кінцівок. Наприкінці заняття фельдшер побажала колективу школи здоров’я та безпечного освітнього процесу.
|