П`ятниця, 2024-05-03, 6:13 PM
Вітаю Вас Гість | RSS

Гумниський заклад загальної середньої освіти I-II ступенів Буської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Березень » 24 » «Служіть і охороняйте Едемський сад»
12:20 PM
«Служіть і охороняйте Едемський сад»

Під такою  назвою у Гумниській ЗОШ І-ІІ ступенів учитель християнської етики Іванів Богдана Володимирівна та учитель географії Короляк Лідія Андріївна провели виховну годину для учнів 5-9 класів. Щоб привернути увагу до питання збереження природи. На захід завітали отець Тарас з Гумниська та отець Юрій з Тур’я.

Богдана Володимирівна об’єднала усіх у думці, що у любові Бог створив світ, і треба дякувати Творцеві за благословенний край, у якому ми живемо. Учитель закликала не лише милуватися навколишньою красою, а й перебувати у злагоді з довкіллям. У квітучий сад України запросили присутніх Вороновський Максим¸ учень 5 класу, та дев’ятикласниця Гілевич Мар’яна.  У ролі квітів виступили дівчатка-третьокласниці, які описали неповторність підсніжника, фіалки, конвалії, дзвіночка, лілії, ромашки та незабудки.

Опісля школярі презентували екологічні проекти. Команда учнів 5- 6 класів «Юні натуралісти»  не лише підготувала розповідь про особливості розвитку первоцвітів, а й закликала  не зривати їх, нагадавши про відповідальність. «Природоохоронці», учні 7 класу, вивчали  питання спалювання сухої трави, залишків листя та сміття після зими. Школярі наголосили, що трав’яні пожежі не лише збіднюють рослинний та тваринний світ рідного краю, а можуть стати причиною захворювань у людей.

В екологічному проекті «Зробимо країну чистішою!» дев’ятикласниці Босак Марія та Сюлковська Ольга загострили увагу присутніх на проблемі сміття в Україні та  запропонували шляхи вирішення екологічного лиха.

Отець Юрій, виступивши перед присутніми, наголосив на особливій місії людини шанувати та берегти створений Господом навколишній світ. Діти переглянули слайди, під час яких отець загострив увагу на проблемі вирубування лісів, збереження рослин, збору та утилізації сміття. Доповнивши розповідь прикладами з власного життя та переглядом відеоролика про очищення морського узбережжя від сміття, отець закликав школярів не стояти осторонь екологічних проблем, а починати вирішувати їх у власній садибі, селі, на вулиці.

 Отець Тарас загострив увагу дітей на питанні збереження здоров’я та дав рекомендації щодо вирощування та вживання органічних овочів та фруктів.

Любімо рідний край, шануймо навколишній світ, живімо в гармонії з природою!

Переглядів: 489 | Додав: navchi | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Copyright MyCorp © 2024
uCoz