Неділя, 2024-05-05, 6:25 PM
Вітаю Вас Гість | RSS

Гумниський заклад загальної середньої освіти I-II ступенів Буської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2020 » Березень » 12 » Шевченкове слово у серці назавжди
1:25 PM
Шевченкове слово у серці назавжди

      Урочистості з нагоди 206 річниці від дня народження Тараса Шевченка відбулися в Гумниській ЗОШ І-ІІ ступенів.

    Літературно-музичну композицію «Сила пророчого слова Кобзаря» презентували школярі під керівництвом учителя української мови та літератури Сірої Галини Михайлівни та вчителя музики Іванів Богдани Володимирівни. Учасники свята запросили присутніх  у царство мудрого й правдивого Шевченкового слова, акцентували на могутній силі «Кобзаря» – книзі, яка є сповіддю поета й передається від роду до роду. Перегорнувши сторінки письменницького спадку Т.Шевченка, учні відзначили його безмежну любов до рідного краю, яку втілив у палітрі художніх засобів. Присутні переглянули відеофільм із серії «Обличчя української історії». Окрасою свята стали пісні у виконанні ансамблю дівчаток 5 класу «Пророчий голос Кобзаря», «Квітуча Україна», «Ми – козаки», семикласниці  презентували музичні композиції «Розкажу про  Україну», «Українська мова», солістка Артемович Олександра – «Відкриваю Кобзар», «Україна – це ми».

    Бойко Ольга Володимирівна залучила учнів 2,4 класів до участі у вікторині  «Сторінками життя Великого Кобзаря». Діти переглянули презентацію про життєпис Т.Шевченка, розгадували тематичні кросворди, відновлювали рядки поетових творів.

     Третьокласники взяли участь у конкурсі читців «Нас єднає Шевченкове слово». Перемогу здобула Крупа Єлизавета. Дівчинка виразно прочитала  рядки поезії «Село! І серце одпочине» та виконала пісню «Перебендя старий, сліпий». Виразність читання вірша «Реве та стогне Дніпр широкий» продемонструвала Карашкевич Неля, посівши друге місце.

        Шкільна Ірина Мар'янівна провела  виховну годину «Славетний син великого народу».  П'ятикласники здійснили уявну мандрівку у світ Тарасового дитинства та дізналися про історію видання «Кобзаря» в Україні та за її межами.

         Бесіду «Т.Шевченко: геній. мислитель, пророк» провела у 7, 8 класах Короляк Лідія Андріївна. Штрихи біографії Т.Шевченка учні гармонійно поєднали з виразним читанням улюблених поетичних творів Кобзаря та висловили впевненість у здійсненні мрій і сподівань Тарасових про вільну та процвітаючу Україну.

 

Переглядів: 268 | Додав: navchi | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Copyright MyCorp © 2024
uCoz