Вівторок, 2024-04-30, 9:23 PM
Вітаю Вас Гість | RSS

Гумниський заклад загальної середньої освіти I-II ступенів Буської міської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2020 » Листопад » 9 » 9 листопада – День української писемності та мови
9:25 PM
9 листопада – День української писемності та мови

       Колектив Гумниської ЗОШ І-ІІ ступенів долучився до відзначення Дня української писемності та мови в нашій державі.

       Тематичну лінійку «В писемності та мові – наша сила»  підготували шестикласники під керівництвом учителя української мови та літератури Сірої Галини Михайлівни. Учні розповіли про історію створення свята, яка налічує уже двадцять три роки, акцентували на вшануванні пам’яті Преподобного Нестора-Літописця, закликали вивчати та любити рідну мову, поборником якої в Галичині в далекому ХІХ столітті був Маркіян Шашкевич, з іменем якого пов’язана історія нашого села.

        А ще Галина Михайлівна залучила учнів 6 класу до практичного заняття «Джерела українських фразеологізмів», під час якого діти працювали з фразеологічними словниками, побували «у майстерні художника», відгадували стійкі сполучення слів за малюнками, у вигляді пантоміми передавали значення фразеологічних зворотів.

       П’ятикласники взяли участь у виховній годині «Не цураймось того слова, що мати співала», під час якої Батюк Оксана Миколаївна запропонувала дітям відповісти на питання вікторини, відгадати мовознавчі загадки, продовжити віршовані рядки про мову.

        «Мова – жива душа народу». Під такою назвою класний керівник Шкільна Ірина Мар’янівна провела бесіду у 6 класі. У невимушеній атмосфері школярі шукали відповідь на питання, у чому ж краса та багатство рідної мови, взяли участь у мовознавчій грі, тлумаченні народних прислів’їв.

       Дев’ятикласники та учні 8 класу змагалися у конкурсах «Кращі мовознавці» та «Продовж прислів’я», до яких їх залучила Короляк Лідія Андріївна. З метою попередження помилок у мовленні школярі отримали пам’ятку «Як правильно говорити українською», адже вивчати мову потрібно упродовж  усього життя.

        За участь у вікторині «Душа народу бринить у слові» грамотою була нагороджена дев’ятикласниця Артемович Олександра. А команда учнів 8 класу  отримала відзнаку за участь у розгадуванні кросворда «Для знавців загадок».

             Учні 1,3 класів взяли участь у мовознавчій вікторині "Рідну мову мало знати - її слід опанувати", під час якої  вчитель Бойко Ольга Володимирівна зосередила увагу школяриків на ігровій формі проведення заняття, доповнивши розповіддю про свято української писемності. 

  

 

 

Переглядів: 157 | Додав: navchi | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Copyright MyCorp © 2024
uCoz